Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@03:09:30 GMT

بررسی آسیب هایی که ممکن است به ستون فقرات وارد شود

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۲۲۰۷۷

بررسی آسیب هایی که ممکن است به ستون فقرات وارد شود

ستون فقرات انسان شامل اجزای مختلفی چون مهره‌ها، دیسک‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها و عضلات متعدد می‌باشد. این بخش‌ها کاملا به یکدیگر وابسته هستند و ساختاری بسیار پیچیده دارند. از این رو، هر مشکلی که برای کوچک‌ترین بخش ستون فقرات ایجاد شود، سایر قسمت‌ها را نیز درگیر کرده و اختلالات حرکتی بسیاری را برای انسان ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بخش در مورد مهره‌های ستون فقرات صحبت کرده و اطلاعاتی درباره دیسک کمر و گردن در اختیارتان قرار می‌دهیم.

شکستگی مهره‌های کمر

ستون فقرات انسان شامل 26 مهره می‌باشد که 5 عدد آن مهره‌های کمری محسوب می‌شوند. مهره‌های کمری در بخش انتهایی ستون فقرات و در بالای مهره‌های بهم چسبیده خاجی و در زیر مهره‌های پشتی قرار دارند. مهره‌های کمر فشار و وزن زیادی را تحمل می‌کنند. از این رو، ظاهری متفاوت از دیگر مهره‌های ستون فقرات داشته و بزرگ‌تر هستند.

مهره‌های ستون فقرات نیز مانند دیگر استخوان‌های بدن دچار آسیب و شکستگی می‌شوند. این شکستگی به دلایل مختلفی چون پوکی استخوان، ضربه شدید، سقوط از بلندی و ... رخ می‌دهد و آسیب‌های بسیاری را به این ناحیه از بدن وارد می‌کند. شکستگی مهره‌های کمر  بر اساس آسیبی که به استخوان‌ها و نخاع وارد می‌کند به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که به طور کلی در سه دسته خمیدگی، چرخشی و دررفتگی، جای می‌گیرند.  نوع شکستگی خمیدگی در اثر خم شدن مهره‌ها اتفاق می‌افتد و اغلب در افرادی رخ می‌دهد که استخوان‌های آن‌ها به دلیل کهولت یا بیماری، ضعیف شده است. شکستگی چرخشی و دررفتگی نیز در اثر چرخش غیر معمول ستون فقرات ایجاد می‌شوند که اغلب آسیب‌دیدگی بافت نرم و نخاع را به دنبال دارند.

درمان شکستگی مهره های کمر

درمان شکستگی مهره‌های کمر  بستگی به نوع و میزان آسیبی که وارد کرده است، دارد. شکستگی‌های خمیدگی معمولا با بستن کمربندهای طبی و انجام فعالیت‌های ورزشی و توان‌بخشی قابل درمان هستند. در این نوع شکستگی اگر آسیبی به کانال نخاعی و اعصاب رسیده باشد، از روش جراحی لامینکتومی باز کردن کانال نخاعی برای درمان استفاده می‎شود.  در نوع دررفتگی، اگر شکستگی در مهره‌ها اتفاق افتاده باشد، پزشک از جا انداختن مهره‌ها با استفاده از کمربند طبی یا گچ استفاده می‌کند.  در صورتی که شکستگی به دیسک آسیب وارد کرده باشد، از روش جراحی استفاده می‌شود.  شکستگی‌های چرخشی در صورتی که باعث آسیب به مهره‌ها شوند، بدون عمل جراحی درمان می‌یابند، اما اگر به نخاع آسیب وارد کرده باشند، نیاز به عمل جراحی دارند. در عمل جراحی شکستگی مهره‌های کمر، ابتدا استخوان به حالت اولیه خود برگردانده شده و در مرحله بعد فشار وارد شده بر اعصاب و نخاع کاهش می‎یابد. آن‌گاه پزشک اقدام به  درمان حرکتی بیمار می‌نماید.

دیسک گردن

بیرون‌زدگی دیسک، یکی از شایع‌ترین اختلالات مربوط به ستون فقرات است که ممکن است در بخش‌های مختلف آن اتفاق بیفتد. در این حالت، ماده نرم و ژله‌ای دیسک از پوسته سخت خود خارج شده و فشارهایی را بر روی اعصاب اطراف دیسک وارد می‎کند. این فشار باعث ایجاد درد در ناحیه آسیب‌دیده می‎گردد که گاهی اوقات در دیگر قسمت‌ها نیز انتشار می‌یابد. اگر دیسک گردنی باشد، درد در دست و بازوها انتشار پیدا می‌کند.  از جمله دلایل ایجاد دیسک گردن می‌توان به خشک شدن و تضعیف دیواره دیسک در اثر افزایش سن، وارد شدن ضربه و آسیب به  گردن­، اختلالات ژنتیکی، نوع شغل و فعالیت‌های ورزشی سنگین،  بلند کردن نادرست اجسام، فشار به ستون فقرات و ... اشاره کرد.

فردی که دیسک گردن دارد، دچار درد  و خشکی در ناحیه گردن می‌شود. اگر دیسک مربوط به بخش انتهایی گردن باشد، درد از شانه به سمت بازو و انگشتان انتشار پیدا می‌کند. در این حالت، عطسه، سرفه یا چرخش گردن موجب درد شده و مشکلاتی را برای فرد ایجاد می‌کند.  در برخی موارد نیز شانه، بازوها و انگشتان فرد بی‌حس شده یا حالت سوزن سوزن شدن پیدا می‌کند. اگر دیسک باعث ایجاد فشار بر روی نخاع شود، فرد در دفع ادرار و مدفوع نیز اختلال پیدا خواهد کرد. در صورتی که دیسک باعث ایجاد فشار بر روی نخاع و اعصاب شود، پزشک عمل جراحی را برای درمان دیسک پیشنهاد می‌دهد. دیسککتومی قدامی و خلفی گردن و تعویض دیسک، از جمله روش‌های جراحی دیسک گردن است که با توجه به اختلال ایجاد شده و میزان آسیب‌دیدگی بر روی بیمار انجام می‌شود.

پارگی دیسک کمر

دیسک کمر نیز مانند دیسک گردن به دلیل خارج شدن ماده ژله‌ای از پوسته اطراف آن، ایجاد می‌شود و این اتفاق در یکی از مهره‌های کمر رخ می‌دهد. در این حالت فرد در ناحیه پا احساس درد، گزگز یا بی‌حسی دارد و دچار اسپاسم یا گرفتگی عضلانی می‌شود. تیر کشیدن پشت باسن، ران و ساق پا، فلج شدن پاها و بی‌اختیاری ادرار یا مدفوع، از دیگر علائم پارگی دیسک کمر است که با توجه به میزان آسیب واردشده، در شخص بیمار دیده می‌شود.

درمان دیسک کمر با توجه به علت ایجاد آن، انجام می‌شود. در اغلب موارد دیسک به راحتی و با استراحت، مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی، انجام ورزش‌های ملایم، گرمادرمانی و سرما درمانی، ماساژ و رژیم غذایی سالم، بهبود می‌یابد و نیاز به درمان خاصی ندارد. اما اگر روش‌های بالا جواب ندهد و فرد هم‌چنان احساس درد داشته باشد یا دیسک باعث آسیب به نخاع یا اعصاب شده باشد، پزشک از روش‌های تهاجمی و جراحی برای درمان استفاده می‌نماید.

در این مقاله در مورد ستون مهره‌ها و آسیب‌های وارد شده بر آن صحبت کردیم و اطلاعاتی در مورد دیسک گردن و کمر در اختیارتان قرار دادیم. دیسک یکی از شایع‌ترین اختلالات ستون فقرات است که سالانه بسیاری از افراد در سراسر دنیا را درگیر می‌کند. این اختلال در اغلب موارد با کمی استراحت و راه‌های ساده‌ای چون انجام حرکات ورزشی، ماساژ، فیزیوتراپی و ... بهبود می‌یابد. اما در برخی موارد آسیب‌هایی را اعصاب وارد کرده و مشکلات بسیاری را برای انسان ایجاد می‌کند که در آن صورت باید سریعا مورد پیگیری و درمان قرار گیرد. عمل جراحی آخرین راهکار درمانی دیسک گردن و کمر است که در موارد ضروری و در صورت جواب ندادن روش‌های غیرتهاجمی، به بیمار پیشنهاد می‌شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: ستون فقرات شکستگی مهره های کمر پارگی دیسک کمر رپورتاژ شکستگی مهره های کمر ستون فقرات دیسک گردن وارد کرده عمل جراحی دیسک کمر بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۲۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گارانتی متین؛ مرکز تخصصی تعمیر اسپیکر در کشور

اگر از این کالای دیجیتال درست استفاده نشود، ممکن است دچار یک‌سری خرابی ها شوند. از طرفی هم اعتماد به هر شخص یا مرکزی جهت تعمیر اسپیکر می تواند خسارات جبران ناپذیری به این کالا وارد کند. پس علاوه بر دلایل خرابی اسپیکر، باید سراغ مرکز تخصصی مورد اعتماد جهت تعمیر اسپیکر رفت تا خیالمان از بابت هزینه و وقتی که صرف می کنیم، راحت باشد.

دلایل خرابی اسپیکر

همانطور که اشاره شد، اسپیکر نیز مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری، ممکن است با گذشت زمان یا به دلیل استفاده نادرست دچار مشکل شوند. این مشکلات می توانند شامل عدم پخش صدا، صدای ضعیف یا خفه، نویز یا خش خش در صدا، و یا عدم کارکرد یکی از بلندگوها باشند. در ادامه به برخی از دلایل خرابی آن ها خواهیم پرداخت.

عیب یابی اتصالات

مطمئن شوید که تمام کابل های مربوط به اسپیکر به درستی به پورت های مربوطه وصل شده اند. از جمله کابل برق، کابل صدا، سیم شارژ ( و کابل های دیگر در صورت وجود).

به دنبال هرگونه علامت آسیب دیدگی، مانند پارگی، خم شدن یا فرسودگی در کابل ها باشید.

در صورت مشاهده هرگونه آسیب دیدگی، کابل را تعویض کنید.

بررسی پورت ها

پورت های دستگاه منبع صدا (مانند کامپیوتر، لپ تاپ، تلویزیون و ...) و پورت های اسپیکر را به دقت بررسی کنید.

ممکن است پورت ها آلوده، زنگ زده یا آسیب دیده باشند.

در صورت نیاز، پورت ها را با استفاده از یک دستمال نرم و تمیز تمیز کنید.

بررسی اتصالات بلوتوث (در صورت وجود)

اگر از بلوتوث برای اتصال اسپیکر استفاده می کنید، مطمئن شوید که بلوتوث هر دو دستگاه روشن و به یکدیگر متصل شده باشند.

در صورت نیاز، اتصال بلوتوث را از نو برقرار کنید.

تست با دستگاه دیگر

اسپیکر را به دستگاه دیگری (مانند کامپیوتر، لپ تاپ، یا گوشی موبایل) متصل کنید.

اگر مشکل در دستگاه دیگر نیز وجود داشت، ممکن است مشکل از خود اسپیکر باشد.

نکات ایمنی برای تعمیر اسپیکر

تعمیر اسپیکر می تواند یک کار چالش برانگیز اما ارزشمند باشد. با این حال، مهم است که قبل از شروع کار، اقدامات ایمنی لازم را انجام دهید تا از آسیب رساندن به خود، اسپیکر یا سایر تجهیزات جلوگیری کنید.

قبل از شروع کار، آن را از برق بکشید:

این مهمترین نکته ایمنی است که باید رعایت کنید. همیشه قبل از جدا کردن هرگونه پنل یا دست زدن به هرگونه قطعات داخلی، اسپیکر را از برق بکشید. این کار خطر شوک الکتریکی را از بین می برد که می تواند بسیار خطرناک باشد.

از ابزار مناسب استفاده کنید:

برای تعمیر اسپیکر به مجموعه ای از ابزارهای مختلف نیاز دارید. از استفاده از ابزارهایی که برای این کار طراحی نشده اند خودداری کنید، زیرا می تواند به اسپیکر آسیب برساند یا شما را در معرض خطر قرار دهد.

با احتیاط کار کنید:

هنگام کار با اسپیکر، با احتیاط و ظرافت عمل کنید. به یاد داشته باشید که قطعات داخلی می توانند ظریف باشند و به راحتی آسیب ببینند.

از دستورالعمل های مناسب استفاده کنید:

قبل از شروع کار، دستورالعمل های مربوط به مدل اسپیکر خاص خود را مطالعه کنید. این دستورالعمل ها اطلاعات مهمی را در مورد نحوه جدا کردن و تعمیر اسپیکر به شما ارائه می دهند.

در صورت عدم اطمینان، از یک متخصص کمک بگیرید:

اگر در مورد نحوه تعمیر اسپیکر خود مطمئن نیستید، از یک متخصص کمک بگیرید. تکنسین های با تجربه می توانند اسپیکر شما را به درستی و با خیال راحت تعمیر کنند.

نکات نگهداری از اسپیکر

اسپیکر را در مکان مناسب قرار دهید:

اسپیکر را از منابع گرما، مانند بخاری یا شومینه دور نگه دارید.

اسپیکر را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.

اسپیکر را در مکانی با رطوبت کم قرار دهید.

اسپیکر را ترجیحا روی سطح صاف و محکم قرار دهید (مخصوصا اسپیکر قدرتمند و ایستاده).

از قرار دادن اشیای سنگین روی اسپیکر خودداری کنید.

اسپیکر را تمیز نگه دارید:

به طور مرتب گرد و غبار را از روی اسپیکر پاک کنید.

برای تمیز کردن اسپیکر از یک پارچه نرم و کمی مرطوب استفاده کنید.

از استفاده از مواد شوینده یا حلال های قوی برای تمیز کردن اسپیکر خودداری کنید.

از اسپیکر با ولوم مناسب استفاده کنید:

از گوش دادن به موسیقی با ولوم بسیار بالا خودداری کنید. این کار می تواند به بلندگوهای اسپیکر آسیب برساند.

اگر برای مدت طولانی به موسیقی گوش می دهید، از ولوم متوسط استفاده کنید.

نکات مهم

قبل از شروع هرگونه عیب یابی، اسپیکر را از برق بکشید.

برای باز کردن اسپیکر، از دفترچه راهنمای آن استفاده کنید.

اگر در انجام مراحل عیب یابی با مشکلی روبه‌رو شدید، از یک تعمیرکار مجاز کمک بگیرید.

به یاد داشته باشید که تعمیر برخی از مشکلات ممکن است نیاز به دانش و ابزار تخصصی داشته باشد.

گارانتی اسپیکر

یکی از موارد مهمی که هنگام خرید اسپیکر باید توجه داشته باشید بحث گارانتی محصول است. شرکت داده پرداز رایانه متین به عنوان نماینده انحصاری فروش و خدمات پس از فروش برندهای معتبر سیلیکون پاور، اپیسر، کینگ استار، هایلو، QCY، مک دودو، سیبراتون، لونارک و کداک تمرکز خود را بر روی کیفیت کالاهای خود و ارائه خدمات به بهترین شکل ممکن گذاشته است.

این شرکت همچنین به‌عنوان وارد کننده گروه‌ کالایی‌های متنوع از جمله انواع اسپیکر، هارد اکسترنال، هندزفری، پاوربانک، شارژر و کابل شارژر و انواع گجت دیجیتال و هوشمند خود را میان ارائه دهندگان معتبر خدمات پس از فروش یکپارچه در سراسر کشور قرار داده است تا کاربران با خیالی آسوده از خرید محصولات با ضمانت متین اطمینان حاصل کنند.

مرکز تخصصی تعمیر اسپیکر

دفاتر گارانتی متین به‌عنوان مرکز تخصصی تعمیر اسپیکر نیز در سراسر کشور فعالیت می کند. انواع عیب یابی، تست و تعویض و تعمیر قطعات به همراه گارانتی یک‌ماهه پس از تعمیر هر نوع برند و مدلی از اسپیکر از جمله خدمات شرکت متین است که به همراه فاکتور رسمی در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.

کد خبر 849569

دیگر خبرها

  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • امباپه تقصیرها را گردن گرفت: من مقصر حذفم!
  • خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • گارانتی متین؛ مرکز تخصصی تعمیر اسپیکر در کشور
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟