Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@07:53:52 GMT

ورزش‌هاي مناسب براي درمان ديسک گردن

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۴۴۱۲۵

ورزش‌هاي مناسب براي درمان ديسک گردن

خبرگزاري آريا -

بالا رفتن سن هم نقش مهمي در ايجاد انواع ديسک‌ها از جمله ديسک گردن دارد
روش‌هاي مختلفي از جمله تمرينات فيزيوتراپي در بهبود ديسک گردن موثر است و با انجام آن‌ها مي‌توانيد اين عارضه را تا حدودي بهبود ببخشيد.
همانند ديسک ستون فقرات کمري، در ميان مهره هاي ستون فقرات گردن نيز ديسک بين مهره اي وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فتق (بيرون زدگي) ديسک گردن زماني اتفاق مي‌افتد که ماده ژله مانند موجود در مرکز ديسک گردن ضعيف و شکننده شده و از ديواره سخت خارجي، بيرون بزند؛ اين عارضه که در افراد بين سي تا شصت سال بروز مي‌کند با اعمال فشار برعصب ستون فقرات باعث ايجاد درد گردن يا بازو، بي‌حسي يا سوزن سوزن شدن ‌اين نواحي مي‌شود. البته بايد توجه شود که گردن درد جزو الزامي علايم ديسک گردن نيست.
ستون فقرات از 24 استخوان متحرک به نام مهره‌ ساخته شده است. بخش گردن ستون فقرات وزن سر شما با وزني حدود 4.5 کيلوگرم به شما اجازه مي‌دهد سر خود را به جلو و عقب تکان دهيد و گردش 180 درجه داشته باشيد.
7مهره گردني با نام‌هاي ‌ C1 تا C7 ديسک‌ها آن‌ها را از هم جدا کرده و و مانع از ساييده شدن مهره‌ها بر روي هم مي‌شوند. مرکز هر ديسک با ماده‌اي ژله مانند پر شده است و در سطح هر ديسک، يک جفت اعصاب نخاعي از طناب نخاعي خارج و در بدن پخش مي‌شود.
نخاع و اعصاب نخاعي با عملکردي شبيه به تلفن، اجازه مي‌دهند پيام‌ها يا تحريکات بين مغز و بدن (اندام‌ها) جابه‌جا شوند.
هنگامي که ماده ژله‌اي از مرکز ديسک از طريق پارگي ايجاد شده در آنولوس ديواره ديسک خارج شود، فتق ديسک گردن يا بيرون زدگي ديسک گردن ايجاد مي‌شود.
با گذشت زمان، فتق ديسک گردن تمايل به کوچک شدن دارد و ممکن است منجر به تسکين درد به صورت جزئي يا کامل شود. در بيشتر موارد درد گردن و يا دست در طول 6 هفته بهبود مي‌يابد.
اگر شما ديسک گردن داريد، ممکن است دردي را احساس کنيد که در طول بازو و دستتان منتشر مي‌شود، همچنين احساس درد در ناحيه شانه يا گردن هنگام چرخش سر و خم شدن گردن را خواهيد داشت؛ گاهي اوقات ممکن است اسپاسم (گرفتگي) عضلاني داشته باشيد (به اين معنا که عضلات غير قابل کنترل مي‌شوند). گاهي اوقات درد ناخوشايند و سوزش در بازوي شما وجود دارد. همچنين ممکن است ضعف عضلاني در عضلات دو سر و سه سر و همچنين در پروسه هند گريپ (گرفتن وسايل) داشته باشيد.

روش‌هاي مختلفي از جمله تمرينات فيزيوتراپي در بهبود ديسک گردن موثر است
عواملي که شما را به سمت ابتلا به ديسک گردن هدايت مي‌کند
ديسک گردن ممکن است به علت آسيب ديدن، بلند کردن نامناسب اجسام يا حتي خود به خود ايجاد شوند؛ بالا رفتن سن هم نقش مهمي در ايجاد انواع ديسک‌ها از جمله ديسک گردن دارد چرا که با افزايش سن، ديسک‌هاي شما خشک‌تر و سخت‌تر مي‌شوند و ديوار بيروني و فيبري سخت ديسک ممکن است تضعيف شود در نتيجه ديگر قادر نخواهد بود که هسته ژله‌اي را در مرکز قرار دهد.
اين ماده ممکن است از طريق يک پارگي در ديواره ديسک، خارج شده و باعث ايجاد درد در هنگام تماس با عصب شود؛ژنتيک فرد نيز در ابتلا به ديسک گردن موثر است همچنين سيگار کشيدن و مصرف تنباکو از جمله علل ايجاد ديسک گردن و ديگر انواع ديسک است؛ همچنين انجام برخي از فعاليت‌هاي شغلي و تفريحي نيز مي‌تواند منجر به انحطاط زودرس ديسک گردن و آسيب آن شود.
فتق ديسک گردن بيشتر در افرادي که در دهه 4 و 5 زندگي خود هستند رايج است، اگر چه افراد سالخورده و ميانسالي که فعاليت فيزيکي خاصي دارند، در گروه با خطر ريسک بالا قرار مي‌گيرند.
قابل ذکر است تنها هشت درصد از فتق ديسک‌ها مربوط به ناحيه گردن (ديسک گردن) است.
راه‌هاي فرار از ديسک گردن
براي پيشگيري ازبروز اين عارضه جلوگيري از افزايش سن اجتناب ناپذير است اما تغيير در سبک زندگي مي تواند به جلوگيري از بيماري هاي مربوط به ديسک جلوگيري کند. تمرين حالت هاي بدني مناسب و حرکات درست بدن، حفظ وزن مناسب و سلامت، ورزش منظم و عدم استعمال دخانيات مي تواند کمک کننده باشد.
درمان اين اختلال در بيشتر بيماران با تنها با چهار الي شش هفته قرار گرفتن تحت درمان نورولوژيک درد و علائم از بين مي رود. نسبت به مسير درماني خود خوش بين بوده و به خاطر داشته باشيد که کمتر از 5% مشکلات ستون مهره نيازمند جراحي هستند.
داروها ممکن است شامل داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي براي کاهش تورم، رفع اسپاسم ماهيچه اي، و يا از بين رفتن درد باشند هم‌چنين درمان فيزيکي که تاثير بسياري بر بهبودي درمان دارد شامل درمان با سرما و گرما، ماساژ ملايم و کشش مي‌شود.
تمرين‌هاي موثر براي درمان اين اختلال
براي انقباض چانه صاف بايستيد يا بنشينيد، پشت و گردن را صاف کنيد و شانه‌ها را اندکي عقب بدهيد. همان طور که سر را رو به جلو نگاه داشته‌ايد و خيره به روبرو نگاه مي‌کنيد، چانه را رو به داخل جمع کنيد. بايد کشش خفيفي را بدون درد حس کنيد؛ اگر دچار درد شديد، فوراً انجام حرکت را متوقف کنيد و به پزشک مراجعه نماييد. چند ثانيه در اين حالت بمانيد و حرکت را هر روز در چند نوبت ده مرتبه‌اي تکرار کنيد. براي انقباض کتف در موقعيت فوق قرار بگيريد و کتف‌ها را به مدت 5 ثانيه تا جايي که مي‌توانيد، به هم فشار دهيد. باز هم تاکيد مي‌کنيم که به جز کشش نبايد هيچ دردي حس کنيد. حرکت را هر روز ده بار تکرار کنيد.

سر را صاف نگه داريد و چانه را رو به داخل جمع کنيد. اين موقعيت را حفظ کنيد و سر را به آرامي ده بار پايين ببريد. سپس عضلات را شل کنيد.

موبيليزاسيون عصب مياني
بازو را تا ارتفاع شانه بالا ببريد. ابتدا آرنج را خم کنيد، سپس به آرامي آن را به گونه‌اي صاف کنيد که کف دست رو به ديوار باشد. براي افزايش کشش مي‌توانيد سرتان را به سمت ديگر خم کنيد. 5 ثانيه در اين حالت بمانيد، عضلات را شل کنيد و حرکت را چهار بار ديگر تکرار کنيد.

بازو را تا ارتفاع شانه بالا ببريد. آرنج را خم کنيد و ساعد را به گونه‌اي بچرخانيد که کف دست کنار سر قرار بگيرد و نوک انگشتان رو به پايين باشد. 5 ثانيه در اين حالت بمانيد، عضلات را شل کنيد و حرکت را 4 بار ديگر تکرار کنيد.

بازويتان را کنار بدن نگه داريد و آن را رو به داخل بپيچانيد، مچ دست را خم کنيد و سپس بازو را عقب ببريد تا زاويه‌ي کمي با پهلو پيدا کند. 5 ثانيه در اين حالت بمانيد، عضلات را شل کنيد و حرکت را 4 بار ديگر تکرار کنيد.

گردن را با احتياط به جلو خم کنيد. به گردن فشار نياوريد و گردن را بيش از حد خم نکنيد. عضلات را شل کنيد و گردن را صاف کنيد. حرکت را 10 بار تکرار کنيد.

سرتان را به آرامي به يک سمت بچرخانيد، در منتهي اليه دامنه حرکتي به گردن فشار نياوريد. سرتان را به سمت ديگر بچرخانيد و عضلات را شل کنيد. حرکت را 10 بار تکرار کنيد.

چه زماني به سراغ جراحي گردن برويم
جراحي ستون فقرات گردني ممکن است هنگامي پيشنهاد شود که درد و علائم در طول درمان غير جراحي به طور پيشرونده اي شديدتر شوند. اگر فتق ديسک اتفاق افتاده منجر به فشرده شدن ديسک درون ستون فقرات شود (ميلوپاتي)، جراحي ممکن است ضروري باشد.
هدف از جراحي کاهش فشردگي اعصابي است که توسط ديسک فشرده شده است. رايج ترين فرآيند ديسکتومي ناميده مي شود که به طور جزئي يا کلي ديسک آسيب ديده را خارج مي کند. اين جراحي معمولا از ناحيه جلو گردن (ديسکتومي جلوي گردني ناميده مي شود) انجام مي شود. گاهي نياز است که از طريق ناحيه پشتي گردن و با برداشتن بخشي از لامينا، يک صفحه استخواني پوشاننده کانال نخاعي، به ديسک فتق يافته دسترسي پيدا کرد. نام اين فرآيند لامينوکتومي (لامينوکتومي خلفي) ناميده مي شود. اغلب، هر مرحله اي مي تواند به صورت جراحي بسيار کوچک با حداقل تهاجم به بافتهاي بدن انجام شده و گاهي در مرکز جراحي بيماران سرپايي نخاعي.
منبع: yjc.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۴۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منشاء بروز ۲۰ درصد سردردها از گردن است

به گزارش خبرنگار مهر، احسان قاسمی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در ارتباط با طرح تحقیقاتی «بررسی تأثیر آموزش نوروفیزیولوژی درد در درمان سردرد با منشأ گردنی» اظهار کرد: سردردهای سرویکوژنیک (سردردهای گردنی) یکی از انواع سردردها هستند معمولاً علائمی مشابه با سردردهای میگرنی دارند ازاین‌رو، تمایز این نوع سردردها از سردرد میگرنی تا حدی دشوار است. تفاوت بنیادی این دو سردرد این است که نوع میگرنی ریشه در مغز دارد درحالی‌که سردردهای سرویکوژنیک منشأ آن ستون فقرات گردن است.

یک محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه میزان شیوع سردرد با منشأ گردنی درزنان بیشتر بود، ادامه داد: به دنبال شیوع کرونا و افزایش استفاده از مبایل و تبلت در اکثر طبقات اجتماعی شاهد روند رو به افزایش سردردها با منشأ دردهای اسکلتی عضلانی در گردن شدیم.

وی با بیان اینکه این بیماران بخاطر سردردهای شدید گاهاً دچار افسردگی می‌شوند به طوری که آرزوی مرگ می‌کنند که تلاش شد در این روش تحقیقی علاوه بر داروها از نظر روانی نیز گفتگو درمانی شدند که باعث تسریع در بهبود درد آنها شد.

کد خبر 6100660

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • گردن عامل بروز ۲۰ درصد از سردردها
  • منشاء بروز ۲۰ درصد سردردها از گردن است
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟